Att hitta en lösning på ett oändligt problem

I en romantisk dröm värld kan svaret vara enkelt och problemet lösbart. Där skulle empati och med känsla lösa ett gemensamt problem. Romantiken skulle övervinna lidande. Om bara alla människor skulle präglas av empati och förståelse, tolerans och kärlek.

Men denna värld styrs av makt och girighet. Pengar och ägodelar. Man gynnar sig själv. Om man på något omöjlig sätt kunde göra det otroligt gynnsamt för den personliga individen att hjälpa skulle lösningen ligga där, i en värld som denna. Att hela civilisationer helt plötsligt skulle styras av empati istället för girighet är en omöjlig dröm. Människor är inrotat egoistiska varelser. Skulle man hitta ett sätt där välgörenhet plötsligt bidrar till mer makt (eller pengar) för den personliga individen skulle lösningen kanske ligga där?

En omöjlighet? Eftersom mångas välfärd är förlitad på andras lidande. Vi i västvärlden skulle tex aldrig ha det så här bra om det runtomkring oss inte fanns mindre lyckade länder. Som det ser ut nu gynnas vi vad deras olycka. Men tänk om vi kunde gynnas av deras lycka? Det skulle va en underbar värld.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0