Spinnande Tankar


Det är väldigt intressant hur folk hanterar saker på olika sätt. Ibland kan man tydligt se hur folk spinner vidare på dåliga tankar istället för att bekämpa dom, nästan som om dom vill lida. Eller att dom vill att andra ska se hur dåligt dom mår och ge dom uppmärksamhet och förståelse. Men i denna värld finns det bara egen plåga. Folk vill inte se andras bekymmer för dom är för upptagna med sina egna.

Du väljer själv hur du vill må, vill du hellre se allt de mörka, för de finns det hav fyllda av eller väljer du och se de ljusa? Bekämpa det som tynger, jobba med det..om du vet själv vad som gör dig illa, håll dig då borta från det, har du bekymmer som du måste jobba för att lösa och få veck, gör då precis det. Se hur du kan lösa det och inte hur omöjligt det är att ta itu med.

Och klassikern som är så viktig, grubbla aldrig över det förflutna det gör dig aldrig nått gott. Ibland kan de va bra o se tillbaka på vad och varför men med en nyttig synvinkel. Vad som var, det kommer alltid vara, oförändeligt. Det som är och det som kommer är något du har makt över
.

Finhetens Fasad


Proper, fläck fri och perfekt. Kravet att vara fläck fri och putsad vid varje synligt ögonblick är omänskligt. Vi är varken smuts fria eller fel fria. Vi är rovdjur från grunden. Hårda, lortiga och om nått så är vi oförskämda. Samhället har byggt upp någonslags standard som förgiftar oss med hur saker och ting skall vara. Hur olika klasser skall behandlas och se ut, oh Ja, klasserna lever kvar.

Hur kan man nå upp till denna standard? När det inte alls faller naturligt? Och varför faller den inte naturligt? Jo, precis därför, vi är djur, hur mycket vi än låsas och försöker kvarstår detta faktum. Bygg en fin fasad men hur mycket man  än putsar och putsar kommer det lort och skit stänkandes på den. Alla vet att det är ett spel, en maskerad bal.

Hur kan detta vara nått vi strävar efter? Det är något jag inte kan förstå mig på. Varför vill vi sätta på oss dessa masker? Är vi rädda att någon skall se våra riktiga ansikten? Löjligt då så mycket lyser igenom även den bästa maskeringen. Och vad kvarstår då? Någon som uppenbarligen inte är sig själv och om man nu bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker har man misslyckads grovt. Haha, försök bara. Hoppas du förstår hur löjlig du ser ut. Eller så kanske det är synd om dessa? Ibland är det nog det men den ända som kan styra över ditt liv är du och ingen annan.

RSS 2.0