Finhetens Fasad


Proper, fläck fri och perfekt. Kravet att vara fläck fri och putsad vid varje synligt ögonblick är omänskligt. Vi är varken smuts fria eller fel fria. Vi är rovdjur från grunden. Hårda, lortiga och om nått så är vi oförskämda. Samhället har byggt upp någonslags standard som förgiftar oss med hur saker och ting skall vara. Hur olika klasser skall behandlas och se ut, oh Ja, klasserna lever kvar.

Hur kan man nå upp till denna standard? När det inte alls faller naturligt? Och varför faller den inte naturligt? Jo, precis därför, vi är djur, hur mycket vi än låsas och försöker kvarstår detta faktum. Bygg en fin fasad men hur mycket man  än putsar och putsar kommer det lort och skit stänkandes på den. Alla vet att det är ett spel, en maskerad bal.

Hur kan detta vara nått vi strävar efter? Det är något jag inte kan förstå mig på. Varför vill vi sätta på oss dessa masker? Är vi rädda att någon skall se våra riktiga ansikten? Löjligt då så mycket lyser igenom även den bästa maskeringen. Och vad kvarstår då? Någon som uppenbarligen inte är sig själv och om man nu bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker har man misslyckads grovt. Haha, försök bara. Hoppas du förstår hur löjlig du ser ut. Eller så kanske det är synd om dessa? Ibland är det nog det men den ända som kan styra över ditt liv är du och ingen annan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0